Ta en tur till Alntorps Ö

Alntorps Ö är en populär plats under sommarmånaderna. Sedan ön i Norasjön donerades till staden1926 har den varit en oas för både Norabor och besökare.

Gå ombord på båten Plaskus och ta en kort tur (gratis förstås) över till båtbryggan på andra sidan sjön. Här kan du svalka dig med ett dopp i sjön, strosa bland fruktträden i genbanken eller bara njuta av Nora från sjösidan. På ön finns badstrand med bryggor och hopptorn, kiosk och grillplatser. För de
minsta finns en trollstig och vill du utforska ön finns en 3 km lång rundslinga. Andra helgen i september arrangeras en äppelfestival på ön.
Karta över Alntorps Ö  Pdf, 136.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Turer med M/S Plaskus

Båten M/S Plaskus avgår dagligen från stationsområdet under perioden juni–augusti samt helger till mitten av september. Överfarten är kostnadsfri.
Info: Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20
Obervera att kaptenen har ansvaret för båten Plaskus och passagerarna. Om kaptenen anser att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt har han rätt att inte genomföra båtturen.

Alntorps Ö

Badplatsen. På badplatsen finns bryggor, ponton med hopptorn, omklädningshytt och toaletter.

Kiosken. Kiosken är stängd för säsongen. Här kan du köpa fika och glass, kaffe/te, läsk/festis, godis och lättlunch. Uthyrning av minigolfklubbor och bollar. Betalning kontant eller med swish.

Minigolfbana. I anslutning till badplatsen finns en minigolfbana med 9 hål.

Fritidsbanken. Under sommaren finns Fritidsbanken på ön. På Fritidsbanken finns bollar, hopprep, bandyklubbor, vattenleksaker, rockringar, kubb, crocket, möllky, käpphästar mm för utlåning. Årets tema är "barnens hinderbana", så det kommer finnas möjlighet för barn att springa och bygga hinderbana varje dag i någon form.

Promenadstigar. På ön finns en ca 3 km lång rundslinga som är skyltad från båtbryggan. För de minsta finns en trollstig i anslutning till badplatsen.

Genbanken. En genbank för bevarande av äldre fruktträd finns på södra delen av ön. Området är ett trevligt utflyktsmål och nås via en promenadväg från båtbryggan.

Grillplatser. På ön finns flera grillplatser som är fria att använda. Grillplatserna finns markerade på kartan ovan. Tänk på bradfaran och var försiktig med elden.

Tälta. Ta med tältet och sov över en natt på ön. Platser där det går bra att tälta finns utmärkta på kartan ovan. På ön gäller Allemansrätten, läs regler för tältning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Privat båt. På Alntorps Ö finns en gästbrygga där du kan lägga till med privat båt.

Hundar. Du är välkommen att ta med din hund till ön. Självklart håller du den kopplad och plockar upp efter den. På själva badplatsen är hundar inte välkomna men det finns andra platser där hundar kan gå ner till vattnet.