Välsmakande hantverk

Det vankas godsaker i Nora. Traktens mathantverkare skapar delikatesser som är svåra att inte ta en tugga till av. För vad sägs
om nybakat bröd till frukosten, en hemgjord chokladpralin till kaffet eller kanske en närproducerad ostbricka till kvällen?

Jennys Bageri
Hantverksbageri i Nora som bakar med ekologiska ingredienser, surdeg, smör och mycket kärlek. Försäljning av matbröd och fikabröd över disk och självservering vissa dagar i veckan. facebook.com/jennysbageri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Marias Chokladmakeri
Chokladmakeri med butik i Kvarteret Bryggeriet som tillverkar fantastiskt söta praliner med smaker efter säsong. I butiken finns även handgjorda
chokladkakor, chokladbomber och en massa andra godsaker.
facebook.com/Marias-Chokladmakeri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mariaschokladmakeri.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nora Brygghus
Mikrobryggeri i Kvarteret Bryggeriet som producerar öl av ädla råvaror. Opastöriserat och ofiltrerat, men ändå klart och fint. Kan avnjutas på
restauranger i Nora med omnejd. facebook.com/norabrygghus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Noraglass
Glasstillverkningen i egen fabrik mitt i centrala Nora, samt försäljning på Glasstorget, Kafé Strandstugan och våffelstugan Selma G. NoraGlass tillverkas alltid samma dag som du äter den. noraglass.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lerslättens getgård
Getgård med ysteri i Klacka-Lerberg norr om Nora. Producerar produkter av gårdens egen getmjölk och inköpt komjölk. Gårdsbutik med bl.a. ostkaka, getbrie, sallatsost och grillost. facebook.com/Lerslattens-Getgard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre sjöars kök
I byn Öskevik ligger Tre sjöars kök med mejeri och gårdsbutik. Tillverkning på ekologisk komjölk. Här finns bland annat mozarellaost, salladsost,
färskost och grillost. tresjoarskok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjurskallen
Charkuteritillverkning inriktad på högkvalitativa produkter, baserade på bra svenska råvaror och högt köttinnehåll utan tillsatser. tjurskallen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Noras ost & delikatess
Delikatessbutik på Kungsgatan i Nora. Här hittar du utvalda ostar, charkuterier och andra delikatesser. Butiken säljer även lokalproducerade varor som must, honung, choklad, bröd och mycket annat. facebook.com/noras.ostdeli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rekoring Bergslagen
Försäljning av produkter från lokala producenter via facebook-grupp. Varor förbeställs och lämnas ut regelbundet. Sök rekobergslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på facebook för att hitta gruppen.

Marias Chokladmakeri

Jennys Bageri