Besök ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet. Göthlinska gården är en välbevarad tidskapsel, mitt i Nora.
Familjen Göthlins borgarhem från senare hälften av 1800-talet ser ut precis som när det donerades till staden av yngsta dottern Ingrid (d. 1961). Här har tiden stått stilla. Som besökare får du uppleva och fascineras av prylar och detaljer som vittnar om familjen Göthlins intressen. Här finns prov på Fröken Ingrids porslinsmålning, men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. Den vackra trädgården med utsikt över Norasjön är öppen för besökare och i sjöstugan ligger våffelcaféet Selma G. Göthlinska gården är skyddad som byggnadsminne.
Mer om Göthlinska gården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mer om fröken Ingrid Göthlin
Lär känna Maria Nagle, museiassistent på Göthlinska gården
Följ med på en visning i ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet. Göthlinska gården är en välbevarad tidskapsel, mitt i Nora.
De guidade visningarna är slut för säsongen.
Öppet för gruppbokningar via Nora turistbyrå under perioden maj-september,
tfn. 0587-811 20, e-post. info@nora.se
Kika in i huset och upptäck svunna tider.
Göthlinska gården har för tillfället inga datum för drop-in.
Ingång från verandan på gårdens baksida, Kungsgatan 4.
Entré: 60 kr, betalning kontant eller med swish.
I Göthlinska gårdens vagnslider har hembygsföreningen ett litet museum där du kan du ta del av Noras historia. Med bilder, film och texter illustreras olika tidpunkter i bygdens historia fram till i dag. Här presenteras Nora stads utveckling samt områdets historia med gruvdrift och järnframställning. Kända Noraprofiler porträtteras och Noras kulturliv illustreras. Fri entré.
Museet i vagnslidret är stängt för säsongen.
Besök Göthlinska gårdens trädgård i april och upplev det vackra blå havet av Scilla Sibirica. Lökarna kom troligtvis per post från sonen Gustafs fru i Uppsala och planterades i trädgården 1917.