Smaka dagsfärsk Noraglass

NoraGlass är den dagsfärska delikatessen som tillverkats sedan 1923. När Selma Gerdin startade glassfabriken var det våfflan som spelade huvudrollen och glassen var ett tillbehör. Idag är det tvärtom.

Varje sommardag finns tre nyrörda smaker att välja bland. Vanilj, hasselnöt och en för dagen unik smak. Glassen är gjord från grunden enligt hemligt recept samma dag som du äter den. Fyll en klassisk våffla eller bägare. Eller varför inte testa Kolagömma, Pelle Pajas eller Jubileumsbägare? Glassen säljs i kiosken på Glasstorget samt hos Strandstugan och Selma G, som båda ligger längs strandpromenaden. Spana in glassmenyn på noraglass.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Glasskiosken är öppen dagligen kl. 10.30-18.30 fram till 15 september.

En nymodighet sedan 1923

Sommaren 1923 införde Selma Gerdin nymodigheten glass serverad i hembakta våfflor. Hela familjen var engagerad i företaget. Alla som kunde fick hjälpa till att veva, hacka is eller vad som behövde göras för stunden. De första decennierna såldes glassen från ambulerande vagnar i och omkring Nora. Selma drev NoraGlass ända till mitten av 50-talet, då hon på grund av sjukdom lämnade över ansvaret till dottern Elsa. Lär mer om Noraglass

Visste du att...

NoraGlass sedan några år tillbaka även har adventsöppet i glasskiosken? Då står juliga smaker som saffran, julmust, pepparkaka och polkagris på menyn. Du kan även köpa med dig glass packad i burkar hem till julfikat.