Personliga butiker

Välkommen till en unik stadskärna, med mysiga butiker och äkta småstadskänsla.

Noras gator bjuder in till att ”gå på stan”. Strosa kullerstensgatorna fram och upptäck små butiker inrymda i de gamla trähusen. Stanna till vid torget och ta en paus innan du promenerar ned till sjön. En loppis där, ett café där. Här finns inga stora kedjor, varje butik har sin egen personlighet och utbud – precis som förr i tiden. Och framför allt, här finns tid för personlig service och småprat. Nora är en liten stad, med ett stort utbud. I stadskärnan kan du hitta det mesta du behöver. Med ögongodis och fynd bakom varje gathörn. Besök ostbutiken med den kunniga personalen, titta in i fotoaffären, spana in en ny servis i bosättningsaffären eller kika på skor och kläder. Shoppa ekologiskt, inredning och blommor eller fynda på någon av alla loppisar.

Stadens butiker

Antikt och loppis
Det finns flera antik- och loppisaffärer i staden. Fynda något på Örnens Antik & Kuriosa, Fotocentralen, Blå Skåpet och Lasses loppis. Eller besök Gåvan Secondhand och gör en utflykt till Pershyttan och Galleri Victoria. Här kan man fynda allt från inredning, kläder, design och möbler. Mer om antikt och loppis

Friluftsliv
På Nora Cykel och Motor finns allt till din cykel, butiken hjälper också till med cykelservice och uppgradering. På Nora Jakt och Sportskytte finns det mesta man kan behöva för friluftsliv och fiske.

Djur och natur
Foder och tillbehör till sällskapsdjur hittar du på C&C Djurcenter. Och i Ås hittar du djurtema, en butik med fokus på temat Djur & Natur, här finns djurtillbehör, spel och lek.

Blommor och trädgård
På stadens två blomsteraffärer, Kanans blomsterhandel och Kjellbergs blomsterhandel, hittar du ett brett sortiment av blommor, buketter, växter och dekoration för trädgården. Lite utanför centrum hittar du även handelsträdgården Lilla trädgården.

Hobby och hantverk
Garn och sytillbehör eller hammare och pensel. I Nora finns många affärer för de kreativa och fingerfärdiga. Kika in på handarbetsbutiken Knut och Tova, Noraskogs Antik & Byggnadsvård eller Mobergs bygghandel.

Kläder, skor och accessoarer
Handla säsongens kläder och skor. På Maries skor finns ett stort utbud av olika modeller och märken. På Nisse & Maggan och Titt-in finns kläder för herr och dam och Titt-in har även fina kläder till barnen. Hos Lilla klädskåpet i Kv. Bryggeriet finns begagnade barnkläder i fint skick. På Guldsmedjan i Nora kan man handla bland annat smycken och klockor.

Inredning och hemelektronik
Letar du något till hemmet kan du kliva in på Leon. Sandbergs Bosättningsaffär, Helens Hörna, Frino El, Rambutiken, Knut & Tova eller Homely. I dessa butiker hittar du allt från glas, porslin, hemtextil, dekoration, husgeråd och hemelektronik.

Skafferi, delikatess och charketuri
Hos Nora Ost & Delikatess hittar du utvalda ostar, charkuterier och andra delikatesser. För ett mindre utbud av ekologiska och lokala produkter kan du även besöka Helens Hörna.

För alla stadens butiker besök handlainora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kvarteretbryggeriet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lär känna några av stadens handlare

Linda Magnusson, Noras Ost & Delikatess
Åke Mossberg, Fotocentralen
Fredrik Styrfält och Anders Lundgren, Noraskogs Antik & Byggnadsvård
Annika Sandberg, Leon Sandbergs Bosättningaffär