4 vinteraktiviteter i Norra Kilsbergen

Ge dig ut i snötäckta skogar på skidor, ta en dagstur på Bergslagsleden eller strosa i vackra bergsmansbyn Pershyttan. Ta med barnen till pulkabacken i Digerberget eller gör en mysig utflykt och grilla vid Ramsjöns badplats. Allt i Norra Kilsbergen, inom 15 min från Noras stadskärna.

1. Ta en tur på skidor

Vid Digerberget finns ca 5 km upplysta längdskidspår. I Kilsbergen finns 45 km maskinpreparerade spår där huvudspåret, Kilsbergsspåret, går från Digerberget i Nora till Ånnaboda. Spåren löper genom den vilda Kilsbergsnaturen, genom skogar och över milsvida myrar. Håll koll på skidspår.se för uppdaterad information. Sök på Digerbergets friluftsanläggning för spår som utgår från Nora. Behöver du låna skidor? Kika in till fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Vintervandra på Bergslagsleden

Längs bergslagsleden finns rundslingorna Digerberget (9 km) och Blankhult (9 km) som är perfekta för en dagstur. Packa ryggsäcken, ta på vandringskängor och ge dig ut i Kilsbergens natur. Titta in på bergslagsleden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för tips om vintervandring. För tillfället är det mycket snö i naturen så snöskor är att rekommendera, vid mildare väder kan det vara bra med stavar och broddar.

3. Ta en promenad i bergsmansbyn Pershyttan

Pershyttan bjuder på spännande historia från Bergslagens storhetstid. Hela området med hytta, gruvor, vattenhjul, stånggång och kolhus går utmärkt att utforska på egen hand året om. I besökscentret finns information och foldrar som berättar bergsmansbyns historia. Du kan också ladda ner en ljudvandring i Tre Trästäders app. Vägar i området plogas vid snöväder, men stigarna skottas inte.

4. Gör en vinterutflykt

Ta med barnen till Digerberget och njut av en dag med pulkaåkning och korvgrillning. Eller gör en utflykt till Ramsjöns badplats där det finns grillplats och fikabord på minimalt gångavstånd från parkeringen vid Pershyttevägen.