Cykelturer

Norasjön runt 22 km

Turen som helhet är lättrampad och passar hela familjen. En vacker tur med omväxlande skog, sjö och öppet landskap där du tar du dig fram på både mestadels asfalt. Gör ett stopp vid Rosengården och Lilla Trädgården och njut av fika och ljuvliga dofter. Under turen har du både staden och sjön i blickfånget och på östra sidan väntar en magnifik vy över Nora. Utöka turen genom att göra en avstickare ”Järle runt”och det blir totalt 27 km.

Två Sjöar runt 50 km

Cykeltur som tar dig runt sjöarna Fåsjön och Usken strax norr om Nora. Du cyklar på lättrullade och tidvis kuperade vägar på både grus och asfalt. Naturen är storslagen och under sommaren finns fina ställen att bada och fika på. Missa inte ett stopp vid Siggebohyttans bergsmansgård. Har du mer ork i benen kan du välja att göra Tre sjöar runt. Då kompletterar du bara med Norasjön och turen blir ca 65 km.

Gruvrundan 27 km

Den här turen går genom gammal bergslagsbygd där traktens historia av bergsbruk gör sig påmind. Cykelturen är kuperad och går på asfalterade vägar. Gör ett stopp vid Sågdammen i Striberg och ta ett dopp vid badplatsen. Gruvparken i Klacka-Lerberg med lämningar av gruvhål och malmtorg är en perfekt plats för njuta av den medhavda matsäcken.

Pershytterundan 10 km

Vacker tur som tar dig till Pershyttans kulturreservat, en av Sveriges bäst bevarande bergsmansbyar med hytta stånggång, gårdar och gruvor. Turen är kuperad och går i huvudsak på asfalt, ca 2 km av sträckan är grusväg.

Kartblad

Cykelturerna är inte skyltade, men lätta att hitta runt på. På turistbyrån finns kartblad med information och beskrivningar som hjälper dig att planera.
Kartblad cykelturer (pdf)PDF

Cykeluthyrning

First Camp Nora-Bergslagen
Vanlig cykel och mountainbike
Nora, tfn. 0587-123 61
www.firstcamp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykeltek
Mobil cykeluthyrning och cykelverkstad
Flera olika sorts cyklar
cykeltek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster