Mountainbike

Cykla på historiska stigar, mellan trädstammar, fram på smala spänger och nedför flowtrails. MTB-entusiast eller barnfamilj på äventyr. Här finns något för alla cyklister!

Obs! Den 8 oktober börjar älgjakten i vårt område. Det innebär att du bör undvika att cykla i skog och mark under vecka 40-42. De första veckorna är de mest intensiva och för att visa hänsyn mot markägare och jägare är alla leder tillfälligt avstängda under de första veckorna, från 8:e oktober till 24:e oktober. Mer information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta cykeln och svischa fram längs vackra och historiskt spännande stigar i skogsmiljö. Med start från Digerberget och bergsmansbyn Pershyttan når du ut på ett flertal utmanande mountainbikeleder. Här finns allt från korta och barnvänliga, till längre och mer krävande leder. Vid Digerberget hittar du två pumptracks och teknikbana. På Kottaberget utvecklas just nu ett antal sektioner av flowtrails som måste testas vid bästa tillfälle. I Nyhyttan norr om Nora ligger ett nytt område för MTB med tre leder. Vad sägs om att prova Gruvrundan eller Paradisrundan? Har du inte fått nog av härlig skogscykling finns ett ledsystem i Hjulsjö med cykling i unik och spännande natur.

Pershyttan/Kottaberget. Med start från Digerberget eller Pershyttans besökscenter kan du nå ut på tolv olika leder om totalt 220 km. Flera leder går genom bergsmansbyn Pershyttan och vidare ut på historiska stigar. Det finns allt från korta, barnvänliga leder till tekniska och långa krävande leder. Alla leder går i loopar tillbaka till samma startpunkt. Vid Digerberget finns två pumptracks och teknikbana. I Kottaberget är ett antal flowtrails under utveckling.
Leder i Pershyttan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mer om Kottaberget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhyttan. Längs vägen mellan Nora och Hjulsjö ligger den gamla kurorten Nyhyttan vackert i ett kuperat Bergslagslandskap med sjöar, gruvor och åar. Här startar tre olika leder; en blå och två röda. Leder i Nyhyttan Länk till annan webbplats.

Hjulsjö. Med start vid Hjulsjö motionscentral mitt emot den röda träkyrkan finns tolv MTB-leder på totalt ca 190 km. Stigarna böljar fram längs sandiga åsar och nedlagda järnvägsbankar, mellan gravrösen och hyttor. Lederna har varierande svårighetsgrad och passar både nybörjare och den som är mer van. Vid startplatsen finns teknikbana, cykeluthyrning och ställplats. Leder i Hjulsjö Länk till annan webbplats.

Mountainbikekarta

Se alla MTB-leder i Nora/Pershyttan, Hjulsjö och Ånnaboda.
Kartan finns att köpa på turistbyrån i stationshuset.

Hyr mountainbike

First Camp Nora-Bergslagen
Vanlig cykel och mountainbike
Nora, tfn. 0587-123 61www.firstcamp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykeltek
Mobil cykeluthyrning och cykelverkstad
Flera olika sorts cyklar www.cykeltek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.