Hantverk

Ta del av hantverkarglädjen i Nora. I kvarteret bryggeriet hittar du många av stadens kreativa hantverkare, och i deras öppna ateljéerna och verkstäderna hittar du verk i naturnära material som glas, lera, trä och textil. Passa på att inspireras och köp med ett lokalt hantverk från Nora.

Butiker och ateljéer för konsthantverk

Leon. Sandberg Bosättningsaffär
Hos Leon. Sandbergs bosättningsaffär finner du flera lokala hantverkare representerade bl.a. keramik av, Sofie Aspequist och Peter Gustavsson. leonsandberg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvarteret Bryggeriet
Kvarteret Bryggeriet är ett industriområde från 1800-talet som varsamt renoverats om till en välbesökt mötesplats för både Norabor och turister. Här kan du besöka öppna ateljéer, konstutställningar och verkstäder.
Läs mer om Kv. bryggeriet Öppnas i nytt fönster.

Svalbo Keramik
Moa Rudebert på Svalbo Keramik i Jerle Stad gjuter keramikföremål i formar som hon formger och tillverkar själv. Hon bryter ner kanterna på vaser och skålar, skär sönder och fogar samman igen. Klara starka färger är ett kännetecken för hennes keramik. svalbo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Keramikboden på Åhnbergs Gård
Liten keramikverkstad på Åhnbergs Gård i Knapptorp utanför Nora. Här görs stengods, drejat och glaserat i olika lager och kombinationer, vilket gör att varje verk är unikt. Öppet varje lördag och söndag i juli kl 11-16. sakeramik.se Länk till annan webbplats.