Parkering & laddplatser

Det är gratis att parkera i centrala Nora men p-skiva ska användas. Parkering på gatumark är tillåten högst fyra timmar på samma parkeringsplats under dagtid på vardagar. Datumparkering gäller i Nora tätort, 16 oktober till 14 maj mellan kl 00-06.

Vardagar kl. 9-18 är det tillåtet att parkera fyra timmar på gatumark, om inget annat föreskrivs, inom parkeringszonen i Nora centrum. Parkeringsövervakningen utförs vid olika tider under dygnet och olika dagar i veckan. En parkeringsskiva (P-skiva) ska användas.

På torget är parkering tillåten i 6 timmar med p-skiva vardagar kl. 9-18 utom dag före söndag och helgdag. Det finns också ett antal platser med parkering tillåten i 24 timmar med p-skiva, bland annat på Skojarbacken, vid Resecentrum, i Kvarteret Bryggeriet, vid Karlsängskolan och vid Järntorgsskolan.

Vid Skojarbacken finns långtidsparkering (7 dygn) på del av pakeringen,
se skyltning på plats.

Laddplatser för elfordon finns på Skojarbacken, Nora torg och Kvarteret Bryggeriet, Prästgatan. Se kartan nedan för att hitta laddplatserna eller använd Chargefinder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

P-skiva finns att hämta kostnadsfritt på Nora turistbyrå, Nora Stadshotell och i flera av stadens butiker.

Mer information om parkering i Nora Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.