Gofika på härliga caféer

Våren är perfekt för en fikatur till Nora. Vaniljbulle, hälsoboll eller klassisk budapestbakelse? I stadskärnan finns fyra caféer med olika karaktär att välja mellan.

Café Da Capo  Länk till annan webbplats.vid torget är ett konditori och café med klassiska bakverk, bakelser, smörgåsar och lättare luncher. Laxsallad och fruktwienerbröd rekommenderas särskilt.

Björk Kafé och Skafferi Länk till annan webbplats. är ett kreativt kafé i bryggerietkvarteret. På menyn finns våfflor, mackor och bakverk samt luncher med både viltkött och vegetariskt. Björk Bowl och Butter Halloumi är riktiga lunchfavoriter.

Café Slottspigorna  Länk till annan webbplats.är ett café i gammaldags stil med hembakt fika i en sekelskiftesbyggnad kallad pigslottet. Här kan njuta av en Maria Lang-bakelse och sippa kaffe i flera salonger.

Enkla bullar Länk till annan webbplats. i Kvarteret Bryggeriet är känt för sina härligt goda bullar, som Therese bakar med recept och inspiration från sin farmor. Men här finns också bakelser, smarriga smörgåsar och lättare lunch.

Se alla caféer och matställen
Lär känna Karin och Fredrik på Café Da Capo
Lär känna Mathlida på Björk Kafé & Skafferi