Maries musik väcker känslor

Att få arbeta med musik är för Marie J:son Lindh Nordenmalm ren och skär glädje.

Marie J:son Lindh Nordenmalm har betytt så mycket för kyrkomusiken i Nora att omfattningen blir som en hel symfoni. Hon är körledare och dirigent och har arbetat som organist i kyrkan under många år. Lägg därtill hennes engagemang och passion – och det är lätt att förstå varför barn, ungdomar och äldre skyndar till Noras bländvita kyrka när det är dags för musik.

Mötet med publik, musiker och sångare är det som driver Marie. Hon kallar arbetet ren glädje, något som ger mening åt livet. Hemma på familjegården utanför Nora är stället där det skapas. Det är där, vid pianot, hon sitter när hon ska börja öva in ett nytt stycke. Med bland annat sju år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i ryggen är hennes genrebredd enorm, något som kommit väl till pass under karriären. Marie gillar variation och känner sig bekväm med att prova nya saker och den klassiska bildningen gör att hon kan spränga många gränser inom musiken.

Musik är laddat och sätter igång processer hos människor, det händer saker
inombords som man kanske inte är beredd på. Att människor berörs på djupet är något Marie fått erfara genom åren. Inte sällan kommer människor fram och
berättar att de börjat gråta efter stycke som väckte minnen till liv. För det är ju som någon sagt, att den perfekta tonen går direkt till hjärtat, utan att passera örat.

Marie J:son Lindh Nordenmalm