Gör din egen antikrunda!

Välkommen till himmelriket för loppisälskare. Fyndsugna har mycket att hitta i Nora. Både i och utanför staden finns loppisar, byggnadsvårdsbutiker, antikviteter och kuriosa. Här kan du hitta allt från antika möbler och lampor, till keramik, roliga manicker och vintagekläder. Ta på dig fyndglasögonen och gör din alldeles egen antikrunda!

Antik- & loppisguide

Nora är verkligen en plats för alla som gillar loppis och antikt. Här kommer en guide till 8 ställen att besöka under loppisrundan. Titta in på deras sociala kanaler för att hitta öppettider eller kolla med turistbyrån i stationshuset.

Örnens Antikt, Konst & Kuriosa
Antikaffär i gult litet trähus, fylld med begagnade varor såsom antikviteter, konstföremål, böcker och kuriosa. Rådmansgatan 26, Nora.
facebook.com/ornensantiktinora Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. @ornens_antikt_konst_kuriosa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.ornensantiktinora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blå Skåpet
En liten, charmig butik med handplockade ting. Här hittar du allt från vackra glas till unik dockskåpsinredning. Kungsgatan 17, Nora. @bla_skapet_i_nora Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotocentralen
I butiken Fotocentalen samsas en välfylld loppisavdelning med vykort, böcker och Åkes imponerande kamerasamling. Storgatan 14, Nora. Tfn. 0587-102 03.

Lasses Loppis
Inne i Lasses källare är sakerna staplade från golv till tak. Här är det trångt, men charmigt och fokus på porslin. Borgmästargatan, Nora (backen ner mot sjön).

Noraskogs Antik & Byggnadsvård
I den linoljedoftande butiken finns bl a traditionella byggnadsvårdsprodukter
antikviteter och inredning. Storgatan 14, Nora.
facebook.com/noraskogsantikochbyggnadsvard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
@noraskogs_byggnadsvard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.antikochbyggnadsvard.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Desajntik
I den lilla butiken mitt emot kyrkan finns saker för riktiga vintage-älskare. Här hittar du lite av varje, med extra fokus på riktigt fin keramik.
Rådstugugatan 25, Nora. @desajntik Länk till annan webbplats.

Gåvan Second hand
En second hand-butik i två våningar som drivs av Pingstkyrkan. Här finns allt från barnleksaker och kläder till möbler och heminredning. Brunnsgatan 20, Nora.
Gåvan Secondhand på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. @gavansecondhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Galleri Victoria
Butik i byggnad intill bergsmansgård i Pershyttan. Här hittar du inredning, antikviteter, vintage och presantartiklar. Bergsmansbyn Pershyttan.
Galleri Victoria på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler loppis-tips hittar du på den digitala kartan (här nedanför)
eller ladda ner Karta över butiker med antik, loppis & secondhand (pdf) Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster.