För dig som helst rullar fram

Oavsett om du gillar att cykla grus, asfalt eller susa nedför ett berg i precis din takt finns det alla möjligheter att rulla fram i krokarna kring Nora.

I trakterna kring Nora kan du uppleva cykling på alla nivåer - från den mysiga turen med många fikastopp till oändliga MTB-leder genom historiska kulturlandskap och skogar. Och staden Nora finns alltid där i närheten, med sköna sängar och härliga miljöer som det bästa av pit-stops.

Flowtrails. Kottaberget är bubblaren i Noras cykelvärld. Den lilla orten Gyttorp, tillsammans med närliggande Kottaberget, håller på att förvandlas. Här utvecklas det flowtrails som bjuder på både flyt, doserade kurvor och roliga features med drops och hopp. Ta dig både uppför och nedför ett berg på cykel, där helheten är en upplevelse. Den svaga lutningen uppför gör att cyklingen passar de flesta. Med planer för ett större cykelcenter, är Kottaberget på god väg att bli mellansveriges centrum för uppstickaren flowtrails. Lederna är under utveckling med ekonomiskt stöd från Tillväxtverket. Läs mer på kottaberget.se Länk till annan webbplats.

Mountainbike. Med Pershyttan och Digerberget som utgångspunkt är det stigcykling i skog och mark som gäller. Från kort och barnvänligt till tekniskt och krävande. De enklaste lederna kan nästan vilken cykel som helst klara, medan de tuffare varianterna kräver sin dämpning. Beger du dig till Hjulsjö eller Nyhyttan norr om Nora finns ytterligare kring femton MTB-leder att upptäcka, självklart med olika svårighetsgrader. Bölja fram längs sandiga åsar, hyttor och nedlagda järnvägsbankar i Norra Kilsbergens landskap.
Läs mer om MTB-leder i Noratrakten Länk till annan webbplats.

Upplevelsecykling. Upptäck samtidigt som du trampar! Upplevelsecykling handlar helt enkelt om turer som passar alla, på vilken cykel som helst. I trakten kring Nora slingrar sig landsvägar och grusvägar fram – genom skog och öppna landskap. Ut och njut. Se turförslag för upplevelsecykling Länk till annan webbplats.