Ta båten Plaskus till Alntorps Ö

Ta en tur med utflyktsbåten M/S Plaskus till Alntorps Ö. Här kan du svalka dig med ett dopp i sjön, fika, upptäcka genbanken med äppelträd eller bara njuta av Nora från sjösidan. På ön finns badstrand med brygga och hopptorn, kiosk, minigolf, genbank med fruktträd, grillplatser och fotbollsplan. För de minsta finns en trollstig och vill du utforska ön finns en 3 km lång rundslinga.

Trollkiosken på ön har öppet mån-fre kl 10-16.30, lör-sön 11-16
Här finns glass, mackor, godis och enklare fika.
Obs! Endast betalning med swish eller kontakter.

Följ med ett av Alntorps Ö:s troll in i den spännande Trollskogen.
Trollet kommer att berätta om livet i skogen, vilka djur och växter som finns, om allemansrätten, historier och leka roliga lekar med de som vill. Torsdagar 24 juni-5 aug kl 10.15-12.00 

Turer med M/S Plaskus

Båten M/S Plaskus avgår från bryggan vid stationsområdet varje hel
och halv timme dagl. 1/6-31/8 kl 10-17.30 samt lör-sön 4-12/9 kl 10-17. 30
Sista turen tillbaka från ön avgår kl 17.35. Kom ihåg att planera din återresa!
Båtresan är gratis, rek. ålder 12 år för resa utan målsman.
Info: Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20

Information med anledning av covid-19. Alla passagerare ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Samtliga passagerare ska sitta på anvisad plats under båtturen., alla passagerare ska kunna ta sig ombord för egen hand. Barnvagnar och större väskor tas bara ombord om passageraren själv lyfter dessa i och ur båten. Endast personer utan symtom som kan tyda på smitta får resa med M/S Plaskus. Kaptenen har rätt att avvisa personer med symtom. Kaptenen har ansvaret för Plaskus och passagerarna. Om kaptenen anser att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt, så har kapten rätt att inte genomföra båtturen.