Ta en tur med veterantåg till Järle

I Nora kan alla få uppleva en gammeldags tågresa än i dag. Vår veteran-järnväg kör turer med rälsbuss och ånglok enligt tidtabell under sommaren. Trafikstart för ångtågstrafiken är 7-10 juli sedan körs turer fredagar och lördagar i juli samt lördagar i augusti. Resan tar ca 1.5 timme inkl. 50 minuters paus för fika i Järle.

Endast förköp av biljetter via veteranjärnvägens e-butiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Du kan också förboka fika till Järle och slippa kön till caféet.
Mer info hittar du på www.nbvj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Obs! Trafiken på museibanan bedrivs med med ideella resurser. Ibland ställs vissa turer eller hela dagar in. Vid stor brandfara ersätts ångloket med diesellok.

Om veteranjärnvägen
År 1856 invigdes Sveriges första normalspåriga järnväg för personbefordran mellan Nora och Örebro. Den var en förutsättning för effektiva transporter av kol, malm och tackjärn. Tack vare ett stort antal entusiaster finns det i dag ett stort utbud av historiska lok och vagnar i Nora. En del används för trafik men här finns även vagnar som är restaurang, museum och vandrarhem. På stationsområdet i Nora kan du gå in och titta i det vackra stationshuset eller vandra runt på bangården bland lokstallar och verkstäder. Ta chansen att se och uppleva ånglok, diesellok, rälsbussar och en mängd vagnar från en viktig epok i den svenska järnvägs- och kulturhistorien.