På två hjul i Bergslagens natur

I trakten kring Nora slingrar sig landsvägar och grusvägar fram – genom skogar, öppna landskap, längs glittrande sjöar och förbi kulturhistoriska platser. Passa på att komma Nora närmre och upptäck trakterna på två hjul. Längs vägarna hittar du fina utsiktsplatser, mysiga fik, badplatser och loppisar. Kartor över cykelturerna finns att hämta på turistbyrån! Kartblad cykelturer (pdf)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Norasjön runt 22 km

Turen är lättrampad och passar hela familjen. Du möter skog, sjö och öppet landskap, mestadels på asfalt. Under turen har du både staden och sjön i blickfånget och på östra sidan väntar en svårslagen vy över Nora. Finns
orken, gör en avstickare på 5 km runt Järle.

Två Sjöar runt 50 km

Ta dig runt de vackra sjöarna Fåsjön och Usken strax norr om Nora. Lättrullade och tidvis kuperade vägar på både grus och asfalt. Naturen är storslagen och under sommaren finns fina ställen att bada och fika på.

Gruvrundan 27 km

Upplev Bergslagsbygden där traktens historia av bergsbruk gör sig påmind. Cykelturen är kuperad och går på asfalterade vägar. Gör ett stopp vid gruvparken i KLacka-Lerberg och njut av utsikten över Fåsjön.

Pershytterundan 10 km

Vacker tur som tar dig till Pershyttans kulturreservat, en av Sveriges bäst bevarande bergsmansbyar med hytta stånggång, gårdar och gruvor. Turen är kuperad och går i huvudsak på asfalt, ca 2 km av sträckan är grusväg.

Cykeluthyrning

First Camp Nora-Bergslagen
Vanlig cykel och mountainbike
Nora, tfn. 0587-123 61
www.firstcamp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykeltek
Mobil cykeluthyrning och cykelverkstad
Flera olika sorts cyklar
cykeltek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster