Svart Sommar

”Se Skoga och sedan dö” är kanske inte den reklamslogan invånarna önskar ska bli vald i den stora pr-kampanjen som dragits igång för att locka turister till sommarstaden Skoga. Tyvärr ska denna olycksbådande mening visa sig vara den mest passande. Christer Wijk får dåliga nyheter mitt i semestern, han måste rycka in för att lösa ett mord istället för att njuta av sin mammas sällskap. Det visar sig att han behöver sin fru Camillas goda minne för att kunna reda ut vad som har hänt och de fortsätter utredningen tillsammans. Själva mordgåtan är ovanligt obehaglig och det blir en svart sommar för såväl Christer Wijk som för hans födelsestad.

Journalisten Bettina Eng är i Skoga för att bevaka stadens PR-satsning. Hon går en guidad visning på Göthlinska gården med guiden Flory Green och under visningen stämmer hon träff med en bekant i pigkammaren.
Ljudlöst hade hennes förföljare smugit sig efter henne oppför trappan. Huvudet exploderade i en våldsam och skärande smärta när slaget drabbade henne. Det var ett hårt och beslutsamt slag och hon föll medvetslös ihop på brädgolvet.

När Maria Lang planerade ”Svart Sommar” spenderade hon flera nätter på Göthlinska gården för att samla idéer. Det sägs att guiden Flory Green, som var god vän till Dagmar, fick lov att hålla henne sällskap (Dagmar var mörkrädd) och servera te under dessa nätter.

Under planeringen av ”Svart Sommar” bad Dagmar vännen Fritiof Sandberg om tillstånd att mörda i hans träverkstad i Storgatubacken. Det fick hon, om hon inte blodade ner för mycket.