Vinteraktiviteter

Skidspår

Vid Digerberget strax söder om Nora finns det ca 5 km upplysta längdskidspår. Här startar/slutar Kilsbergsspåret på sammanlagt 27 km som sträcker sig till Ånnaboda. Kilsbergsspåret är också anslutet till långspåret Vintergatan. Tillsammans erbjuder de båda spåren maskinpreparerade spår på ca 50 km. Spåren löper genom den vilda Kilsbergsnaturen genom skogar och över milsvida myrar. Vid Digerberget finns också en pulkabacke samt grillplatser.

www.längdspår.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.skidspår.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spårkarta Digerberget/Kilsbergsspåret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Promenadstråk

Vill du promenera finns den stadsnära Å-promenaden utmed Hagbyån på ca 3 km. Det också trevlig att ta en promenad i Bersmansbyn Pershyttan och när vädret tillåter finns plogade promenadstråk på Norasjöns is.

Mer om Å-promenaden
Mer om Bergsmansbyn Pershyttan

Dagstur på Bergslagsleden

Längs Bergslagsleden finns ett antal rundslingor perfekta för en dagstur. Uskavi (12 km), Digerberget (9 km), Amboberget (14 km) och Blankhult (9 km) ligger alla i närheten av Nora och bjuder på både natur- och kulturupplevelser. Packa ryggsäcken med kaffe, bulle och smörgås. Fyll på vattenflaskan, ta på vandringskängorna och ge dig ut i den trolska bergslagsnaturen.

Rundslinga Uskavi (12 km) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Rundslinga Digerberget (9 km) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Rundslinga Amboberget (12,5 km) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Rundslinga Blankhult 9 km Länk till annan webbplats.
www.bergslagsleden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinterbada

Starkare immunförsvar, mer energi och endorfinkick sägs vara några av fördelarna med att vinterbada.Kombinera det med nen härliga naturupplevelsen vid en skogssjö i Bergslagen. Sugen på att prova? Lottas naturevent ordnar vinterbad för mindre grupper. Läs mer på naturevent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinterfiske

Nora kommunfiskekort. Totalt finns ett 70-tal fiskevatten i Nora, de flesta av dessa sjöar ingår i Nora kommunfiskekort. Fiskbeståndet i sjöarna består till stor del av Gädda, Abborre och Vitfisk. Barn upp till 15 år fiskar gratis.
Karta, priser och regler för Nora kommunfiskekort Länk till annan webbplats.

Put-and-take i Dammjön. Dammsjön i Nyhyttan är ett put-and-take-vatten. I sjön inplanteras kontinuerligt öring, regnbåge och röding. För fiske i Dammasjön krävs ett separat fiskekort, fiskekort krävs för alla åldrar. Mer info om Dammsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köp fiskekort. Fiskekort för kommunfiske och Dammsjön put-and-take finns att köpa på turistbyrån, Circle K och Nora Jakt & Sportskytte.