Vinteraktiviteter

Skidspår

Vid Digerberget strax söder om Nora finns det ca 5 km upplysta längdskidspår. Här startar/slutar Kilsbergsspåret på sammanlagt 27 km som sträcker sig till Ånnaboda. Kilsbergsspåret är också anslutet till långspåret Vintergatan. Tillsammans erbjuder de båda spåren maskinpreparerade spår på ca 50 km. Spåren löper genom den vilda Kilsbergsnaturen genom skogar och över milsvida myrar. Vid Digerberget finns också en pulkabacke samt grillplatser.

www.längdspår.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.skidspår.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Spårkarta Digerberget/Kilsbergsspåretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Promenadstråk

Vill du promenera finns den stadsnära Å-promenaden utmed Hagbyån på ca 3 km. När vädret tillåter finns också plogade promenadstråk på Norasjöns is. Är det inte för mycket snö är det också trevlig att ta en promenad i Bersmansbyn Pershyttan.

Mer om Å-promenaden
Mer om Bergsmansbyn Pershyttan

Dagstur på Bergslagsleden

Längs Bergslagsleden finns ett antal rundslingor perfekta för en dagstur. Uskavi (12 km), Digerberget (9 km) och Amboberget (14 km) ligger alla i närheten av Nora och bjuder på både natur- och kulturupplevelser. Packa ryggsäcken med kaffe, bulle och smörgås. Fyll på vattenflaskan, ta på vandringskängorna och ge dig ut i den trolska bergslagsnaturen.

Rundslinga Uskavi (12 km)PDF
Rundslinga Digerberget (9 km)PDF
Rundslinga Amboberget (12,5 km)PDF
www.bergslagsleden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster