Naturkul med Nora naturskola

Under sommarlovet anordnar Nora Naturskola aktiviteter för
barn som går i Årskurs 4, 5 och 6. Även vårdnadshavare får delta!
Aktiviteterna kommer att vara utspridda över hela sommarlovet och det går bra att vara med på flera aktiviteter. Aktiviteterna kommer att ta plats under tisdagar, onsdagar och torsdaagar. På onsdagar är aktiviteterna på Gyttorps skola och då får hela familjen vara med. Alla aktiviteter är gratis.

Anmäl dig till aktiviteterna du vill gå på, om du vill vara säker på att få plats.

Onsdag 7 juli kl 12-16
Göra eld & laga mat på Gyttorpsskolan
Lär dig laga mat på stormkök och över öppen eld (om det inte är eldningsförbud) Regnar det sätter vi upp tarp. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Onsdag 14 juli kl 12-16
Skapa konst i naturen på Gyttorpsskolan
Vi tillverkar småkryp, blommor, växter av olika material och tekniker te x tälja, vika papper, måla eller göra skulpturer av naturmaterial. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdag 21 juli 12-16
Skogsäventyr i Nora på Gyttorpsskolan
Vi vandrar, pratar utrustning och ser om det finns ätliga bär, svampar och andra saker. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdag 28 juli 12-16
Naturhjältar i Nora på Gyttorpsskolan
Vi hjälper djuren genom att bl.a. bygger fågelholkar, fladdermusholkar och bihotell. Vi kommer även att slå en äng med lie. Pris till bästa naturhjälten. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ons-tor 4-5 aug.
Övernattning på Alntorps Ö
Vi slår upp tält, lagar mat, paddlar och pratar utrustning. Det finns några tält, liggunderlag och sovsäckar att låna. Anmälan krävs! Tid: kl 14.00 -ca kl 11.00. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Onsdag 11 augusti kl 12-16
Vi går vår igenom hur du kommer igång på ett säkert sätt. Paddla i grupp är härligt och ger en fin gemenskap. Vi lär oss av varandra och blir bättre paddlare av bara farten. För att paddla kanot eller kajak behöver du vara simkunnig. Ta med dig: fika, intyg från vårdnadshavare att du är simkunnig, kläder efter väder, för säkerhets skull ombyte. Det finns kanoter och flytväst mm. att låna.
Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dessa aktiviteter är en del av "Luften är fri": luftenarfri.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sommarlov med Nora Naturskolas programPDF

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Gyttorpsskolan