Mathantverk & gårdsbutiker

Nora är hem till många gårdsbutiker och delikatessbutiker, och runt om i kommunen hittar du ett varierande utbud av lokalproducerade produkter. Här finns allt från kött och öl till fika och glass.

Noras ost & delikatess
Delikatessbutik mitt i genuina Nora. Här hittar du utvalda ostar, charkuterier och andra delikatesser. Butiken säljer även andra lokalproducerade varor som must, honung, choklad, bröd och mycket annat.
www.facebook.com/noras.ostdelilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jennys bageri
Hantverksbageri i Nora som bakar med ekologiska ingredienser, surdeg, smör och mycket kärlek. Här bakas allt från lantgårdsbröd och baugetter till bullar och croissanter. Beställning och sjävplock.
www.facebook.com/jennysbagerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tjurskallen
Charkuteritillverkning. Butiken erbjuder styckning, egen charktillverkning och mycket mer. Verksamheten är inriktad på högkvalitativa produkter, baserade på bra svenska råvaror och högt köttinnehåll utan tillsatser.
www.tjurskallen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nora-Annas
Gårdscafe och butik med upplevelsebageri. Här har bakas allt från småkakor till tårtor. I butiken kan man köpa inredning och husgeråd. Låt dig inspireras, ta en gofika och vandra runt i den fina trädgården.
nora-annas.blogspot.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Noraglass
Glasstillverkningen i egen fabrik mitt i centrala Nora, samt försäljning på Glasstorget, Kafé Strandstugan och våffelstugan Selma G. NoraGlass tillverkas alltid samma dag som du äter den.
noraglass.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nora brygghus
Mikrobryggeri i Kvarteret Bryggeriet. Allt öl som Nora Brygghus producerar består enbart av ädla råvaror. Inga tillsatser används. Det är opastöriserat och ofiltrerat, men ändå klart och fint tack vare lång mognad på tank i kylrum.
norabrygghus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lerslättens getgård
En liten getgård norr om Nora som byggt ett ysteri. Här produceras olika produkter av gårdens egen getmjölk och inköpt komjölk, det finnd bl.a. ostkaka, getbrie, sallatsost eller grillost.
www.facebook.com/Lerslattens-Getgardlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Calliantus Ekoprodukter
Småskalig och giftfri grönsaks- och snittblomsodling. Här finns många olika sorters blommor, grönsaker, bär och frukter. Öppet för självplock efter tillgång, försljning främst via REKO-ring Bergslagen men även från gårdsbutik.
www.facebook.com/calliantuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Marias Chokladmakeri
Ett litet chokladmakeri vid Bryggeriområdet i Nora. Här tillverkas handgjorda praliner med smaker efter säsong, högtider och för speciella tillfällen. Finns att beställa, att köpa hos återförsäljare och snart öppnar den nya butiken.
www.facebook.com/Marias-Chokladmakerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nora-Annas gårdscafé