Mathantverk & gårdsbutiker

Nora är hem till flera mathantverkare och runt om i bygden hittar du ett varierande utbud av lokalproducerade produkter. Här finns allt från bröd och öl till choklad och ost.

Jennys Bageri
Hantverksbageri i Nora som bakar med ekologiska ingredienser, surdeg, smör och mycket kärlek. Försäljning av matbröd och fikabröd över disk och självservering. facebook.com/jennysbageri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Marias Chokladmakeri
Chokladmakeri med butik i bryggeriområdet som tillverkar handgjorda och fantastiskt söta praliner med smaker efter säsong.
facebook.com/Marias-Chokladmakeri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lerslättens getgård
Getgård med ysteri i Klacka-Lerberg. Producerar produkter av gårdens egen getmjölk och inköpt komjölk. Gårdsbutik med bl.a. ostkaka, getbrie, salladsost och grillost. facebook.com/Lerslattens-Getgard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nora Brygghus
Mikrobryggeri i Kv. Bryggeriet som producerar öl av ädla råvaror. Opastöriserat och ofiltrerat, men ändå klart och fint. Kan avnjutas på restauranger i Nora med omnejd. norabrygghus.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fru Petterssons Handelsbod
Gammaldags karamellbutik i Nora. Utöver klassiskt godis kan du köpa egentillverkade godsaker som tryfflar, marknadsnougat och kolor.
facebook.com/frupetterssonshandelsbod Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Noraglass
Glasstillverkningen i egen fabrik mitt i centrala Nora, samt försäljning på Glasstorget, Kafé Strandstugan och våffelstugan Selma G. NoraGlass tillverkas alltid samma dag som du äter den. noraglass.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tre sjöars kök
I Öskevik ligger Tre sjöars kök med mejeri och gårdsbutik. Tillverkning på ekologisk komjölk. Här finns bland annat mozarellaost, salladsost, färskost och grillost. tresjoarskok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjurskallen
Charkuteritillverkning inriktad på högkvalitativa produkter, baserade på bra svenska råvaror och högt köttinnehåll utan tillsatser. tjurskallen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Noras ost & delikatess
Delikatessbutik på Prästgatan i Nora. Här hittar du utvalda ostar, charkuterier och andra delikatesser. Butiken säljer även lokalproducerade varor som must, honung, choklad, bröd och mycket annat. facebook.com/noras.ostdeli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rekoring Bergslagen
Försäljning av produkter från lokala producenter via facebook-grupp. Varor förbeställs och lämnas ut regelbundet. Sök rekobergslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på facebook för att hitta gruppen.

Marias Chokladmakeri

Jennys Bageri