Digital föreläsning om Maria Lang

Örebro län har och har haft många spännande författarskap som kanske inte fått den uppmärksamhet det förtjänar. Det regionala projektet Månadens författare vill synliggöra dessa skrivande personer. Det handlar om 12 kommuner - 12 författarskap.

Månadens författare i augusti är Maria Lang. Detta kommer bland annat att belysas med en digital föreläsning med Lena Lundgren och Lisbet Wikner som gett ut biografin ”Maria Lang – vår första deckardrottning”.

Maria Lang har fått mest uppskattning för sina tidiga deckare. Hon rör sig främst i överklassmiljö, med akademiska och konstnärliga offer och gärningsmän. Styrkan ligger i förmågan att väva samman en levande miljöbeskrivning med den klassiska pusseldeckarintrigen och med heta passioner som puttrar under en välfriserad yta.

Föreläsningen går att se från och med onsdag 18/8 kl. 18 och ligger sedan kvar till och med 31/8. Direktlänk finns på www.bergslagsbibblan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Nora biblioteks Facebook-sida.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade.

Tid: Inga fler tillfällen