Sånger av Lars Forssell

Snurra min jord låt mig följa med dig… Säg vad ni vill det finns en frihet som räcker till för mig i livet… Dina bröst är som svalor som häckar… Så får jag lov min markisinna, kom låt oss dansa här en menuett…

Listan med Forssells sånger är så lång att den blir längre än självaste Landet Stadra. Men de stora artisterna som tolkat sångerna förut hörs knappt idag, de som förut gjort Forssells sånger kända. Bara någon gång då och då kan man på radion höra Ulla Sjöblom, Jan Malmsjö, Monica Nielsen, Sven Bertil Taube tolka dessa. Likafullt har sångerna något viktigt och vackert att berätta för oss idag. Därtill är de så smittande, omtumlande, underhållande. Det finns något riktigt skönt över tonerna och Forssells ord.

Efter Magnus framgångar med Brel, Brassens, Aznavour finns ju lusten att föra detta arv vidare. Det här blir en kväll med ett knippe av klassikerna ur Forssells fatabur. Vid sin sida har Magnus Wetterholm den fine musikern Matts Norman på piano. Lyhört, inlevelsefullt och fullt av vackra klanger.

Har ni sett Sånger av Jacques Brel med Magnus? Då vill ni se honom i Forssell!

Medverkande: Magnus Wetterholm sång och Matts Norman på piano.

Biljetter & info: Teaterfoajén 0587-31 13 05,
Nora turistbyrå 0587-811 20 eller via www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: fredag 19 augusti kl. 19:00

Plats: Stadra Teater