Invigning av vindskydd i Stadsskogen

Under dagen arrangeras olika aktiviteter i samband med invigningen av det nya vindskyddet i Stadsskogen.

kl. 10.00 Följ med Kajsa Grebäck på fågelskådning. Under turen får du uppleva fågelsången, och vilken fågel det är som sätter tonerna, och hur du hittar fågeln med kikaren. Fågelturen avslutas i det nya vindskyddet.Kikare finns att låna på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats.

kl. 11.00 Häng med eldexperten Håkan Boman runt eldplatsen. Han kommer att dela med sig av sina bästa råd och tipps kring eldning, tändning av brasa i naturen och hur flammorna håller sig säkert på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl. 12.00 Laga mat över öppen eld med Silke frank. Bland det mysigaste med utelivet är att laga mat under bar himmel mitt i naturen, och sen njuta det goda av tillsammans. Det kommer att lagas en lätt vegetarisk muurikka rätt på elden. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

kl. 13.00 Häng med eld experten Håkan Boman runt eldplatsen. Han kommer att dela med sig av sina bästa råd och tipps kring eldning, tändning av brasa i naturen och hur flammorna håller sig säkert på plats. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På grund av Covid-19 är det ett begränsat antal som kan delta. Enligt de nuvarande restriktionerna kan max 8 deltagare närvara. Anmälan är obligatorisk för varje aktivitet

På plats under dagen kan du även se en träfågelutställning, dricka kaffe, baka ditt eget pinnbröd och ta Naturfalken - ett simborgarmärke för artkunskap.

Arrangör: Studiefrämjandet

Kontakt: Silke Frank, 070-412 70 57

Hemsida: www.studieframjandet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktiviteten är en del av Friluftslivets år 2021. Läs mer om projektet på www.luftenarfri.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: lördag 27 mars

Plats: Nora stadsskog