Naturkul med Nora naturskola

Under sommarlovet anordnar Nora Naturskola aktiviteter för
barn som går i Årskurs 4, 5 och 6. Även vårdnadshavare får delta!
Aktiviteterna kommer att vara utspridda över hela sommarlovet och det går bra att vara med på flera aktiviteter. Aktiviteterna kommer att ta plats under tisdagar, onsdagar och torsdaagar. På torsdagar är aktiviteterna på Alntorps Ö (förutom under cykeläventyr 17 juni) och då får hela familjen vara med. Alla aktiviteter är gratis, utom bussresan!

Anmäl dig till aktiviteterna du vill gå på, om du vill vara säker på att få plats.

Torsdagar 24 juni-5 aug kl 10.15-12.00
Följ med ett av Alntorps Ö:s troll in i den spännande Trollskogen.
Trollet kommer att berätta om livet i skogen, vilka djur och växter som finns, om allemansrätten, historier och leka roliga lekar med de som vill.

Torsdag 8 juli kl 13-16
Göra eld & laga mat på Alntorps Ö
Lär dig laga mat på stormkök och över öppen eld (om det inte är eldningsförbud) Regnar det sätter vi upp tarp. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Torsdag 15 juli kl 13-16
Skapa konst i naturen på Alntorps Ö
Vi tillverkar småkryp, blommor, växter av olika material och tekniker te x tälja, vika papper, måla eller göra skulpturer av naturmaterial. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 22 juli kl 13-16
Skogsäventyr i Nora på Alntorps Ö
Vi vandrar, pratar utrustning och ser om det finns ätliga bär, svampar och andra saker. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 29 juli kl 13-16
Naturhjältar i Nora på Alntorps Ö
Vi hjälper djuren genom att bl.a. bygger fågelholkar, fladdermusholkar och bihotell. Vi kommer även att slå en äng med lie. Pris till bästa naturhjälten. kl 13-16. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ons-tor 4-5 aug.
Övernattning på Alntorps Ö
Vi slår upp tält, lagar mat, paddlar och pratar utrustning. Det finns några tält, liggunderlag och sovsäckar att låna. Anmälan krävs! Tid: kl 14.00 -ca kl 11.00. Föranmäl dig på Studiefrämjandets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torsdag 12 aug.
Bussresa till Östersjön & Stendörrens naturreservat (heldag)
Vi följer vattnets väg från Nora till Stendörrens naturreservat som ligger efter östkusten, vid Östersjön. Vi badar från klippor och håvar småkryp i vattnet. Detta vänder sig främst till de som varit med vid minst 4 tillfällen under sommaren. Kostnad: 100 kr för bussresan. Tag med matsäck som lunch, fika, vattenflaska och solskydd. Kläder efter väder. Avfärd kl 7.00 från Nora Station, Ås skola kl 7.15, Gyttorpskolan kl 7.30. Hemkomst: ca kl 19. Föranmälan krävs!

Dessa aktiviteter är en del av "Luften är fri": luftenarfri.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sommarlov med Nora Naturskolas programPDF

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Alntorps Ö