Vernissage, Stina Wirsén

Vernissage för utställningen "Barn, bus och bilderböcker" på Nora konsthall, biblioteket. En bilderboksutställning med Stina Wirséns bilder i samarbete med Carin Wirsén. Carin och Stina tecknar med barnen och högläser under vernissagen.

Stina är känd för sina illustrationer i DN och har genom åren mottagit en rad olika priser för sina verk. Hennes arbete sträcker sig från illustrationer i dagspress och böcker, till frimärken, offentlig konst och kakelmålningar. Som illustratör växlar Stina Wirsén friskt mellan genrer som mode, litteratur och psykologi med mera. På samma sätt är det med de barnböcker hon illustrerar; de växlar i såväl ålder och genre zom stil och metod. Hon har bland annat gjort illustrationer till pekböcker för de minsta, antologier, bokomslag, samt text- och bilderböcker. Idag arbetar Stina både som illustratör och barnboksförfattare. Hennes böcker tar ofta upp de vanliga men svåra känslorna som kan uppstå när man är tre, fem eller 45 år för den delen.

Utställningen visas till och med 10/3 och är öppen mån, ons kl. 10-18, tis, tors, fre kl. 10-17, lör kl. 10-13. www.nora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: lördag 17 februari kl. 11:00-13:00

Plats: Nora konsthall, biblioteket