Sånger av Jacques Brel

Magnus Wetterholm, med ett långt förflutet som sångare av Brels odödliga chansoner, framträder åter i den bejublade föreställningen Sånger av Jacques Brel.Denna föreställning är en äventyr genom 15 av Brels chansoner, det är ett par timmars resa där ni får hålla kärleken, döden, längtan, drömmar, humor och befriande sorg i handen. Några av de stora sångerna, såsom Amsterdam, Ne me quitte pas, De gamla, Mathilde är med.

Med en premiär som en gång i tiden gick av stapeln på en krog i Malmö, direkt efter avslutad scenskola 1981, bär Magnus fortfarande med sig denna varma starka värld, den som är Brels universum. Sångerna varvas med underhållande historier, av sånt som händer på vägen under livets resa

Denna gång ger vi förställningen tillsammans med Jonas Abrahamsson, en musiker med många strängar på sin lyra och som bland annat varit kapellmästare åt Lill-Babs. Framför allt spelar han piano, men trakterar även dragspel. Jonas framträder för första gången på Stadra. Och in på scenen sätter vi en flygel för att ge hans spel lite extra air.

Därtill presenterar vi en bekant sedan många föreställningar tillbaka – cellisten Anja Strautmanis, utbildad på Musikhögskolan i Örebro. Anja har medverkat på sitt instrument i Kungens komediant, Vill ha dig och tillsammans vid Claes-Göran Wetterholms framträdande kring Titanic.

Det här blir en oförglömlig kväll, full av färg, värme och mystik.

Föreställningen är cirka 2,15 minuter inklusive paus.

Biljetter & info: Teaterfoajén 0587-31 13 05, Nora turistbyrå 0587-811 20
eller via www.stadrateater.selänk till annan webbplats

Tid: fredag 21 juli kl. 19:00

Plats: Stadra teater