Nyfiken på: Hjalmar Bergman och Berlin

"Nyfiken på..." är Stadra Teaters föreläsningsserie för att odla nyfikenhet inför sommarens föreställning "Hjalmar vår herre", en nyskriven musikalisk pjäs av Ylva Eggehorn. En berättelse om hur författaren Hjalmar Bergman möter gestalter och personer från ett omtumlande liv, i en historia där man aldrig kan veta vad mötena för med sig.

Ons 27 mars kl. 18.30
Pontus Plænge, "Om Bergman, Farmor och Swedenhielms".
Pontus Plænge är regissör, dramatiker och en konstnärlig ledare på teater Shakespeare på Gräsgården i Vadstena. Han har bland annat dramatiserat och regisserat "Farmor och vår Herre". Pontus Plænge är medlem i Hjalmar Bergmansamfundets styrelse och ska på sitt personliga vis tala om Bergman, Farmor och Swedenhielms.

Ons 24 april kl. 18.30
Svante Weyler, "Berlin, Bergman och 1920-talets Weimarrepublik".
Svante Weyler,förlagschef och tidigare radiokorrespondent i Berlin, tar med oss på en hisnande resa genom den mytomspunna staden Berlin, där det under 20-talet myllrade av liv, där dekadensen gav eko i världen, och dit människor sökte sig efter det stora kriget för att slå sig lösa och där konsten gjorde sina segertåg.

Tis 7 maj kl. 18.30
Ylva Eggehorn, "Från Blå Porten till Stadra sommarteater… en teaterhistoria".
Ylva Eggehorn är en röst i radion och en mångsidig författare och poet. Hon har skrivit för Stadra Teater vid tre tidigare tillfällen - pjäsen "Det ljufva tiden" (2006), "Objudna gäster" (2007) och 2008 när hon dramatiserade Agneta Pleijels roman "Kungens komediant". Nu är hon tillbaka som författaren bakom sommarens pjäs "Hjalmar och vår Herre". Det här blir ett möte om teaterns villkor kontra stor poetisk skärpa - en historia som börjar på restaurang "Blå Porten" på Djurgården och som får löpa på till årets uppsättning på Stadra. En teaterhistoria.

Biljetter: 100 kr/person, 50 kr ungdom (upp till 19 år) bokas via www.nortic.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Teaterfoajen tfn: 0587-31 13 05, e-post: info@stadrateater.se

Arr: Stadra Teater, ABF och Nora bibliotek
Kontakt: Teaterfoajén tfn 0587-31 13 05
www.stadrateater.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Nora Bibliotek