Noraglass i stora lass

NoraGlass är den dagsfärska delikatessen som tillverkats sedan 1923. När Selma Gerdin startade glassfabriken var det våfflan som spelade huvudrollen och glassen var ett tillbehör. Idag är det tvärtom.

Sedan 1923 har glassugna Norabor och besökare kunnat njuta av denna dagsfärska delikatess. Varje sommardag erbjuds tre olika smaker – vanilj, hasselnöt och en för dagen unik smak. Glassen är gjord från grunden enligt hemligt recept samma dag som du äter den. Den serveras i klassisk våffla eller bägare men du kan också få kreationer som Kolagömma, Pelle Pajas eller Jubileumsbägare. Glassen säljs i kiosken på Glasstorget samt hos Strandstugan och Selma G, som båda ligger längs strandpromenaden.

Glasskiosken är öppen dagligen kl. 10.30-18.30 fram till 15 september.

En nymodighet sedan 1923

Sommaren 1923 införde Selma Gerdin nymodigheten glass serverad i hembakta våfflor. Hela familjen var engagerad i företaget. Alla som kunde fick hjälpa till att veva, hacka is eller vad som behövde göras för stunden. Barn och barnbarn lärde sig tidigt att göra nytta. De första decennierna såldes glassen från ambulerande vagnar i och omkring Nora. Selma drev NoraGlass ända till mitten av 50-talet, då hon på grund av sjukdom lämnade över ansvaret till dottern Elsa. Lär mer om Noraglass