Ta båten Plaskus till Alntorps Ö

Ta en tur med utflyktsbåten M/S Plaskus till Alntorps Ö. Här kan du svalka dig med ett dopp i sjön, fika, upptäcka genbanken med äppelträd eller bara njuta av Nora från sjösidan. På ön finns badstrand med brygga, kiosk, minigolf, genbank med fruktträd, grillplatser och fotbollsplan. För de minsta finns en trollstig och vill du utforska ön finns en 3 km lång rundslinga.
Mer om Alntorps Ö

Turer med M/S Plaskus

Båten M/S Plaskus avgår dagligen från stationsområdet under perioden
1 juni–1september, sedan helger till och med 15 september.
Turerna avgår från bryggan i stan varje hel och halv timme mellan kl. 10 och 17.30, med paus för lunch 14.45-15.15. Sista turen från ön avgår kl. 17.35.
Överfarten är kostnadsfri och tar ca 5 minuter.
Obervera att kaptenen har ansvaret för båten Plaskus och passagerarna. Om kaptenen anser att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt har han rätt att inte genomföra båtturen.

Kiosken

Här kan du köpa fika och glass, kaffe, läsk, godis, snacks och enklare förtäring. Uthyrning av minigolfklubbor och bollar. Betalning kontant eller med swish. Kiosken är öppen dagligen 10 juni-31 augusti kl. 11.00-16.30. På midsommarafton är kiosken stängd.

Minigolf

I anslutning till badplatsen finns en minigolfbana med 9 hål.
Minigolfklubbor och bollar finns att hyra i kiosken, se ovan för öppettider.
Priser: vuxen 20 kr (fr 12 år), barn 10 kr. Betalning kontant eller med swish.

Promenadstigar

På ön finns en ca 3 km lång rundslinga som är skyltad från båtbryggan. För de minsta finns en trollstig i anslutning till badplatsen.

Genbanken

En genbank för bevarande av äldre fruktträd finns på södra delen av ön. Området är ett trevligt utflyktsmål och nås via en promenadväg från båtbryggan.

Loppis

Loppis i ladan på ön mån-fre kl. 10.00-16.00, lör-sön kl. 11.00-16.00. Arrangeras av Röda korset Nora och Arbetsmarknadsenheten på Nora kommun. All behållning går till behövande i kommunen. Betalning kontant eller med swish.

Mer information om aktiviteter på Alntorps Ö