Bo udda på landsbygden

Gör boendet till höjdpunkten på din resa. Bortom de traditionella platserna väntar en värld av udda och unika boenden som inte bara erbjuder en skön säng utan även förvandlar din vistelse till en verklig upplevelse.

Sov bland trädtopparna till forsens brus

Silo by the River i Järnboås är ett semesterboende utöver det vanliga. Byggnaden är en upplevelse i sig. Den fyra våningar höga silon användes ursprungligen vid järnframställning men har omvandlats till ett unikt boende med eget badrum och dusch. Här bor man högt upp bland träden med en slående utsikt över Rastälven. Varför inte passa på att ta ett uppfriskande dopp i älven? Silo by the River bokas via airbnb.se Länk till annan webbplats.

Koppla av i hotellsvit med hemmakänsla

Under åren som järnvägshotell och värdshus har Hotellet Dalkarlsberg, mitt i bergslagsskogarna, huserat åtskilliga gäster och resenärer. Numera är det privatbostad men övervåningen hyrs ut som svit. En svit med trivsam hemmakänsla. Och du har allt för dig själv – sovrum, badrum, vardagsrum, hall och skrivhörna. Dessutom har du tillgång till den mysiga trädgården. Som hemma, fast borta helt enkelt. Hotellet Dalkarlsberg bokas via airbnb.se Länk till annan webbplats.

Njut av fridfull och enkel vistelse mitt i skogen

Mitt i skogen vid en tjärn ligger Camp Allena – boendet som förvandlar vistelsen till en vildmarksupplevelse. Här finns en ombonad liten husvagn, grillplats och brygga mitt i naturens lugn. Det är platsen där du kan låta tankarna vandra fritt eller bara njuta av en lång blick ut i den friska luften.
Och just det, det finns ingen väg hit, bara en stig som leder genom skogens hemligheter. Camp Allena bokas via airbnb.se Länk till annan webbplats.