Gör din egen antikrunda!

För dig som gillar antikt, vintage och retro är Nora ett himmelrike. Runt om i och utanför staden finns loppisar med fynd för sakletare och butiker med byggnadsvård, antikviteter och kuriosa. Och precis som Nora har sin alldeles speciella personlighet har varje butik sin. Här kan du hitta allt från antika möbler och lampor till keramik, retrotuffa vaser och vintagekläder. Det kanske inte är så konstigt att SVT:s Antikrundan valde Nora som inspelningsplats för årets program.

Nora Diversehandel
För många är det en nostalgitripp att komma in i Nora Diversehandel. I Ylwas charmiga butik vid torget finns något för alla; möbler, lampor, kläder, husgeråd, grejer och manicker från förr som du inte visste att du behövde.

Noraskogs Antik & Byggnadsvård
I den linoljedoftande butiken på Storgatan erbjuder Fredrik och Anders allt möjligt precis som i en gammaldags lanthandel. Här finns traditionella byggnadsvårdsprodukter tillsammans med antikt och inredning.

Lenas Gyllene Ting
Gammalt och nytt samsas i Lenas stilfulla lilla butik på Rådmansgatan. Här finns möbler, lampor, porslin, glas, keramik och textil tillsammans med lite annat smått och gott. Allt noga utvalt såklart.

Desajntik
I butiken Desajntik, som ligger i Pershyttans Lockgruvegård, säljer Erik handplockade föremål med det där lilla extra. Spännvidden är stor men fokus är keramik, konstglas och metall från 1900-talet.

Galleri Victoria
Erik Andersgården är en bergsmansgård i Pershyttan där Kerstin driver butiken Galleri Victoria i ett hus på tomten. Här hittar du inredning, antikviteter, vintagemode och presantartiklar.

Fler butiker och loppisar hittar du på
Karta över butiker med antik, loppis & secondhand (pdf)PDF

Evenemangstips för fyndsugna:
23 maj
Antik- & Vintagemässa (INSTÄLLT, återkommer 22 maj 2021)
1 juli Antik- & Samlarmässa (INSTÄLLT, återkommer 7 juli 2021)
2 juli Storloppis på torget (INSTÄLLT, återkommer 8 juli 2021)
11–12 juli Bergslagens loppishelg