Cykla

Norasjön runt 22 km

Turen som helhet är lättrampad och passar hela familjen. En vacker tur med omväxlande skog, sjö och öppet landskap där du tar du dig fram på både grus och asfalt. Gör ett stopp vid Rosengården och Lilla Trädgården och njut av fika och ljuvliga dofter. Under turen har du både staden och sjön i blickfånget och på östra sidan väntar en magnifik vy över Nora. Utöka turen genom att göra en avstickare ”Järle runt”och det blir totalt 27 km.

Två Sjöar runt 50 km

Cykeltur som tar dig runt sjöarna Fåsjön och Usken strax norr om Nora. Du cyklar på lättrullade och tidvis kuperade vägar på både grus och asfalt. Naturen är storslagen och under sommaren finns fina ställen att bada och fika på. Missa inte ett stopp vid Siggebohyttans bergsmansgård. Har du mer ork i benen kan du välja att göra Tre sjöar runt. Då kompletterar du bara med Norasjön och turen blir ca 65 km.

Gruvrundan 27 km

Den här turen går genom gammal bergslagsbygd där traktens historia av bergsbruk gör sig påmind. Cykelturen är kuperad och går på asfalterade vägar. Gör ett stopp vid Sågdammen i Striberg och ta ett dopp vid badplatsen. Gruvparken i Klacka-Lerberg med lämningar av gruvhål och malmtorg är en perfekt plats för njuta av den medhavda matsäcken.

Hyr cykel på:

Nordic Camping Nora
Vanlig cykel och mountainbike
Nora, tfn. 0587-123 61
www.noracamping.selänk till annan webbplats

Cykeltek
Mobil cykeluthyrning och cykelverkstad
Flera olika sorts cyklar
cykeltek.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster