Hantverk

Butiker och ateljéer för konsthantverk

Leon. Sandberg Bosättningsaffär
Hos Leon. Sandbergs bosättningsaffär finner du flera lokala hantverkare representerade bl.a. Birgitta Berg och Moa Rudeberts keramik, träslöjd av Sören Eriksson och keramik av Peter Gustavsson.
www.leonsandberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svalbo Keramik
Moa Rudebert på Svalbo Keramik i Jerle Stad gjuter keramikföremål i formar som hon formger och tillverkar själv. Hon bryter ner kanterna på vaser och skålar, skär sönder och fogar samman igen. Klara starka färger är ett kännetecken för hennes keramik.
www.svalbo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ateljé Tallgården
I Ateljé Tallgården i Tolvsbörd utanför Nora designar och producerar Gun-Britt Croft-Griggs stickade plagg och accessoarer i företrädesvis ull och lin. Mönsterdetaljerna är gärna grafiska och färgkombinationerna oväntade.
www.ateljetallgarden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konsthantverkare i Kv. Bryggeriet

Anderssons Puts & Metallverkstad
Lennart Andersson tillverkar konsthantverk i mässing. Här hittar du bl. a ljusstakar, bägare, lampetter och servettringar. Många av de förlagor han använder är över 100 år gamla.
www.lennartandersson.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ateljé Barbro Bohlin
Barbro Bohlin jobbar gärna med naturmaterial som ull och siden men det är linnekläder som blivit hennes specialitet. I butiken finns plagg för alla former och figurer, handmålade sidensjalar och smycken.
www.ateljebarbrobohlin.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KåGe Snickeri & ND Trädesign
KåGe Snickeri arbetar med tillverkning av i huvudsak trädgårdsinredning som passar lika bra i privata trädgårdar som i park och trädgårdsmiljö. ND Trädesign tillverkar rustika skärbrädor, brickor och annat finsnickeri.
kgsnickeri.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Smedjan i Nora
En butik och verkstad. Smidesarbete, plåtarbete och trädesign. Försäljning av egentillverkade produkter så som konsthantverk, möbler och återbruk. Även ekosortiment av barnleksaker och nyttogrejer för hemmet m.m. Åtar sig även beställnings- och renoveringsuppdrag.
smedjaninora.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För alla butiker i Kv. Bryggeriet se www.kvarteretbryggeriet.selänk till annan webbplats