Alntorps Ö

Ta en tur med utflyktsbåten M/S Plaskus till Alntorps Ö. Njut av fika, den vackra utsikten över Nora och ett svalkande bad i Norasjön. På Alntorps Ö finns badstrand med brygga och hopptorn, café och kiosk, trollstig för de minsta,
3 km lång promenadslinga, genbank med äppelträd, grillplatser på norra och södra udden och fotbollsplan.

Karta över Alntorps ÖPDF
Prova på OK Milans Naturpass, Alntorps ÖPDF
Mer om Alntorps Ö på www.nora.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Turer med M/S Plaskus
Båten Plaskus avgår från stationsområdet dagl. 31/5-30/8 kl 10-17, varje hel och halv timme. Båtresan är gratis, rek. ålder 12 år för resa utan målsman.
Info: Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20

Kiosken på Ön och Gula Villan Café har stängt för säsongen.
www.gulavillancafe.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Under sommaren 2020 gäller särskilda regler för båten Plaskus. Antal passagerare per tur begränsas till ca tio personer och samtliga passagerare ska sitta på anvisad plats under båtturen. Alla passagerare ska kunna ta sig ombord för egen hand. Barnvagnar och större väskor tas bara ombord om passageraren själv lyfter dessa i och ur båten. Endast personer utan symtom som kan tyda på smitta får resa med Plaskus, kaptenen har rätt att avvisa personer med symtom. Personer i riskgruppen bör avstå från att resa med Plaskus vid turer när båten är fylld. Kaptenen har ansvaret för Plaskus och passagerarna. Om kaptenen anser att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt, så har hen rätt att inte genomföra båtturen.