Konsert Duo Ukraina

Ganna Nuzha cello & Inna Dovbnia piano har spelat duo tillsammans i över 30 år. De har vunnit flera internationella och nationella ukrainska tävlingar. Deras omfattande konsertverksamhet i Ukraina och Europa avbröts tyvärr av kriget. Musikerna förstår och känner varandra fullt ut. Deras spel kännetecknas av ett brett känslospektrum, innerlighet och teknisk fullkomlighet i kombination med en klockren stilkänsla.
Ganna är professor i cello vid Ukrainas Nationella Musikaliska Akademi och Glières Musik-college. Hon har vunnit priser i flera internationella musiktävlingar samt suttit i juryn för ett tiotal internationella och all-ukrainska tävlingar för unga musiker. Hon är även konstnärlig ledare för kammarensemblen Kyiv. Sedan krigsutbrottet har Ganna bott i Sverige.
Inna är solist i kammarensemblen Kyiv. Hon har vunnit Grand Prix i den internationella tävlingen Art of the 21-st Century samt tilldelats diplom i den internationella Mykola Lysenkotävlingen. I många år har Inna arbetat som ackompanjatör vid stråkavdelningen vid Ukrainas Nationella Musikaliska Akademi, i celloprofessorerna Vadym Chervov och Ganna Nuzhas klasser. Hon har turnerat tillsammans med olika kammarmusikensembler i Sverige, Danmark, Kina, Polen, Estland och Kroatien.

Välkomna till en konsert fylld av kärlek!

Biljetter: 250 kr/ordinarie, 220 kr/medlem, 75 kr/ungdom tom 20 år. Pausförtäring ingår i biljettpriset. Bokningsavgift om 10 kr/biljett tillkommer.
Boka biljett: skriv antal till info@norabergslagenskmf.se

Arrangör: Nora/Bergslagens kammarmusikförening

Tid: lördag 23 mars kl. 16:00-17:30

Plats: Åkerby Herrgård