Teater, Lyckliga Gatan

Sommarens föreställning på Stadra Teater är LYCKLIGA GATAN..., en musikteaterföreställning om händelser i hettan sommaren 59.

Den varma sommaren 1959 var världen full av getingar. Sedan länge lever 34ans innevånare i en bra gemenskap, men katastrofen gör sig gällande när de får veta att stadens styrande slagit klubban i bordet för hela kvarteret. Det är herrar som drivs av en slogan om att bygga för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid. 34an är omodern, nu ska det nya in, det gamla ska rivas. Snart bildar grannarna en protestgrupp för att rädda gemenskapen. Lyckliga gatan är fylld av musik och massor av välkända låtar och med möjlighet till allsång.

Spelperiod 29 juni-11 augusti.
Föreställningsdagar ons–fre 18.00, lörd- sön 15.00.

Biljetter: Ordinarie: 450 kr Pensionär: 400 kr Ungdom 160 kr
Biljetter bokas via www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller info@stadrateater.se,
Teaterfoajén 0587-31 13 05 eller Nora turistbyrå 0587-811 20.

Bra att veta
Föreställningen spelas inomhus och under tak. Speltid ca 3 timmar.
Scenen är inrymd i den gamla pampiga stenladugården vid Stadra gård.
Stadra Teater ligger intill sjön Grecken, längs med väg 244, ca 20 km nordväst om Nora. Hitta till Stadra (länk till google maps) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teaterkaféet Paradiset ligger i sjöstugan och serverar kaffe, te, bakverk, smörgås, öl, vin, punsch och annat smått och gått. Kaféet håller öppet en timme innan föreställningens början och i pausen. Förbeställ gärna ditt fika på plats.

Ta bussen till Stadra Teater!
Till föreställningarna onsdag, torsdag och fredag är det möjligt att resa med länstrafikens bussar. Föreställningen börjar då 18.00 och slutar ca 20.45.
Fr Nora 17.05, till Stadra 17.30. Fr Örebro 16.10, till Stadra 17.00
Fr Stadra 21.23, till 21.55, till Örebro 22.53
Läs mer och sök din resa på lanstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om årets föreställning LYCKLIGA GATAN...
Året är 1959, den där varma sommaren när världen var full av getingar. Sommaren då Ingemar Johansson blev världsmästare i boxning. Sedan länge lever 34ans innevånare i en bra gemenskap - ”oss grannar emellan”. Där finns Valerie, som innehar en tobaks och tidningsaffär, där lever Konrad, anställd på klädaffären Wetterstrands herr och Waldemar journalist på Dagligt Allehanda. Där bor Astrid, lite kantstött av livet, och obstinat på dumma karlar. Ensam uppfostrar hon dottern Beatrice efter förmåga. Här blir det liv i luckan när bomben slår ner, men än så länge vet inte mamma Astrid att dottern är med barn. Där i krokarna finns Benny, det är han som är den blivande pappan. I huset lever också Giovanni från Italien som har hamnat i Sverige för han vill ha jobb. Hans svenska är väl inte den bästa och därför blir det som det blir ibland.

Då Konrad vinner ”en herrans massa pengar” på stryktipset ställer han till med fest. I sommarnatten möts alla grannar över mat och vin. Allt är glädje innan katastrofen gör sig gällande. De får veta att stadens styrande nu slagit klubban i bordet för hela detta kvarter. Det är herrar som drivs av slogan om att här ska byggas för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid. Och för att bilarna snabbt ska ta sig fram. Enligt den nya stadsplanen är 34an omodern, nu ska det nya in, det gamla ska rivas.

Grannarna vill inte finna sig i att skingras och att slängas ut. Snart bildar de en protestgrupp för att rädda gemenskapen, det som gör deras liv värt mer än allt annat. Det blir en kamp! Men det blir en kamp som kommer att förloras. Men minnet kommer att leva kvar, och vem vill inte sjunga med i sången Lyckliga gatan.

LYCKLIGA GATAN är fylld av musik. Alla tycks plötsligt brista ut i sång när ord inte räcker till. Massor av välkända låtar och med möjlighet till allsång.

LYCKLIGA GATAN är en föreställning som kommer att göra publiken på ett smittande gott humör.

OCH VEM HAR INTE ÅSIKTER OM HUR VI BOR OCH VAR VI LEVER. Nu får du chansen att säga vad du tycker för det här kommer att engagera publiken.

Tid: onsdag 10 juli kl. 18:00

Plats: Stadra Teater