Nyfiken på 1700-talet

"Nyfiken på..." är Stadra Teaters föreläsningsserie för att odla nyfikenhet inför sommarens föreställning Arabia Felix - en musikteaterföreställning. Föreställningen tar sin början i upplysningens och tryckfrihetens tidevarv. Serien "Nyfiken på..." är en resa in i det fantastiska 1700-talet med tre intressanta, hisnade och häpnadsväckande berättelser.

Ons 5 april kl. 18.30
Lars Sjöberg, "Resenärerna till Ostindien".
Lars Sjöberg är konsthistoriker och före detta intendent vid Nationalmuseum. Han anses vara expert på 1700-talsinredning och samlar på herrgårdar från 1700-talet. Tillsammans med sin hustru Ursula har han skrivit en bok om de spännande resorna till det fjärran Kina med Ostindiska Kompaniet.

Ons 19 april kl. 18.30
Carina Lidström, "Förnuft och paradisdrömmar:
Om vetenskap och resor i det svenska 1700-talet".
Carina Lidström är docent i litteraturvetenskap och lektor vid Örebro universitet. Hennes nuvarande forskning rör äldre litterär sakprosa och svenska resenärers reseberättelser.

Ons 26 april kl. 18.30
Dick Harrison, "Bland sjörövare, slavhandlare och botaniker.
Svenskar i Nord- och Västafrika på 1700-talet".
Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet, skribent för Svenska Dagbladet och författare till en mängd litterära verk om allt från slaveriets historia till Birger Jarl.

Biljetter: 90 kr/person, bokas på Teaterfoajen tfn: 0587-31 13 05 eller e-post: info@stadrateater.se

Arr: Stadra Teater, ABF och Nora bibliotek
Kontakt: Teaterfoajén tfn 0587-31 13 05
www.stadrateater.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tid: Inga fler tillfällen

Plats: Nora Bibliotek