Höstånga på veteranjärnvägen

Ta en tur med veterantåg. Under höstlovet v 44 kör vår veteranjärnväg turer med ånglok till Järle station, tre turer per dag 28 oktober och 31 oktober. Resan tar 1.15 timme inkl ca 25 minuters paus i Järle. Järle stationscafé serverar fika och grillar korv.

Endast förköp av biljetter via veteranjärnvägens e-butiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer info hittar du på www.nbvj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Covid-19. För att undvika trängsel säljer veteranjärnvägen en 1/3-del av antalet tillgängliga platser i tåget så att alla kan hjälpas åt att hålla avstånd. Samtidigt inför de krav att alla måste förköpa sin resa. Beställ gärna fika/grillkorv i Järle i samband med att du köper din biljett.

Om veteranjärnvägen
År 1856 invigdes Sveriges första normalspåriga järnväg för personbefordran mellan Nora och Örebro. Den var en förutsättning för effektiva transporter av kol, malm och tackjärn. Tack vare ett stort antal entusiaster finns det i dag ett stort utbud av historiska lok och vagnar i Nora. En del används för trafik men här finns även vagnar som är restaurang, museum och vandrarhem. På stationsområdet i Nora kan du gå in och titta i det vackra stationshuset eller vandra runt på bangården bland lokstallar och verkstäder. Ta chansen att se och uppleva ånglok, diesellok, rälsbussar och en mängd vagnar från en viktig epok i den svenska järnvägs- och kulturhistorien.